Vola

vola.ro

vineri, 12 noiembrie 2010

Mai tragem inca o data in jos actiunile pe BVB?

Teoretic, ar fi cazul. Ne aflam deja cu 15% fata de maximul din octombrie. Dar, asa cum ne-am invatat, teoria si practica sunt doua chestiuni total diferite...
Daca ar fi sa luam in calcul corectia in sine, mai toate actiunile de la BVB sunt subevaluate. Totusi, avand in vedere noul "deranj" al burselor mondiale - teama ca si Irlanda s-ar afla la un pas de catastrofa, iar politica monetara a Chinei s-ar putea inaspri dupa reuniunea G20 din acest week-end -, ne putem astepta la orice.
Personal, mizez pe lacomia marilor investitori de la BVB, care a parut sa se arate in ultima parte a sedintei de vineri. In mod normal, orice investitor serios care dispune de lichiditati ar trebui sa intre la cumparare in acest moment. Dar nimeni nu stie ce le trece prin cap celor care gestioneaza fondurile de investitii prezente la BVB. Intr-o oarecare masura mi-e frica sa nu asistam inca o data la un scenariu de tip aprilie-mai, de data asta generat indirect de ce se intampla in extern si mai mult de cinismul investitorilor de la noi. In fond, de ce n-ar fi sa mai vedem inca o data preturile la 60%, pentru ca pe urma sa mai facem un 80% profit?