Vola

vola.ro

vineri, 3 decembrie 2010

Vom avea pe SIF-uri un rally de Craciun?

Am gasit la SSIF Goldring o analiza care ar putea sa ne lumineze putin pe termen scurt asupra SIF-urilor. Adevarul este ca, daca scaderile ar continua, am ajunge din nou intr-o situatie precum cea din primavara. La sfarsitul lui noiembrie eram deja pe -15%, iar situatia era deja ingrijoratoare. 
Asadar, ce spune Goldring:
Piata romaneasca a reactionat pozitiv la cresterile de pe pietele internationale de miercuri, 1 decembrie, si a recuperat in sedinta de ieri, cresterea fiind de 2,9%. Pietele americane au continuat cresterea si in sedinta de ieri(+0,95%) insa asiaticii au inchis azi dimineata in crestere usoara(doar 0,10%).
Pe graficul indicelui BET-FI zilnic se poate observa cum pretul nu a reusit sa inchida deasupra nivelului 21.500, chiar daca in timpul sedintei  indicele a trecut de nivelul mai sus mentionat. Zona 20.700-21.500 reprezinta o zona de acumulare iar iesirea din aceasta zona va da directia indicelui cel putin pana la sfasitul anului.
Desi ne aflam intr-un trend descendent clar pe termen scurt, este posibila o reactie aratata si de pozitia indicatorului RSI care a parasit zona de supravanzare. Atentie! Reactia nu inseamna neaparat intoarcere de trend. Putem vorbi de o crestere mai ampla in cazul in care vom vedea inchideri deasupra nivelului 21.500 si pe fondul unui eventual Christmas rally pe pietele internationale.